Локален економско социјален совет во Куманово: дискусии за состојбата во стопанството

Локалниот економско-социјален совет и Градоначалникот Максим Димитриевски денеска одржаа работна средба со претставници од стопанството во Куманово. На средбата присуствуваа

Прочитај повеќе

Царовска: Стопенстваниците заедно треба да креираат успешни мерки за вработување

Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување, бизнис заедницата, локалниот економско социјален совет, и останатите чинители денеска во

Прочитај повеќе

Сител: Општина Кичево додели субвенции за намалување на невработеноста

Врз основа на програмата за поддршка на локалниот економски развој во која е предвиден буџет за поддршка на приватни бизниси

Прочитај повеќе