Македонски дипломатски синдикат

МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

„МНР да престане со замолчување и прогон на своите вработени“, бара Македонскиот Дипломатски Синдикат

„Македонскиот Дипломатски Синдикат изразува загриженост по наводите искажани од нашиот член Викторија Трајков, дека и е одземен безбедносниот сертификат а

Read More
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Претседателот на Дипломатскиот синдикат добил дисциплинска

Претседателот на Македонскиот дипломатски синдикат, Зоран Дабиќ добил дисциплинска постапка од Министерството за надворешни работи оти јавно зборувал за состојбите

Read More
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Достоинство за целата администрација, не само просветарите

Македонскиот дипломатски синдикат ја реафирмира подршката за протестите предводени од СОНК и им порачуваме да ги издржат притисоците и да

Read More
МакедонијаНовостиСветот на работникотСиндикат

Македонски дипломатски синдикат: Го поддржуваме барањето за зголемување на минималната плата на 18,000 денари

Македонскиот дипломатски синдикат ги подржува и се приклучува кон барањата на Конфедерацијата на слободните синдикати и останатите синдикални организации во

Read More
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

МДС: Потребно е големо ресетирање за да се врати угледот на дипломатијата

Македонскиот дипломатски синдикат решително ги осудува сите оние што со свое дејствие или недејствие го имаат свлечкано угледот на дипломатската

Read More
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

MДС: Уште ги чувствуваме последиците од времето на Димитров кога е направена голема штета на мaкeдонската дипломатија

На големиот празник на трудот и работниците 1-ви мај, потсетуваме дека голем број прашања и барања на вработените во Министерството

Read More
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Македонскиот дипломатски синдикат итно повлекување на измената на Законот за надворешни работи

Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ изразува големо незадоволство поради најновиот предлог на група пратеници за измена на постојниот Закон за

Read More