Царовска: Вложуваме во грижата за македонскиот јазик и за сите што придонеле за денешницата

Отворањето на подновената Спомен-соба на Крсте Мисирков е навистина значаен настан не само за Институтот за македонски јазик, чиј патрон

Прочитај повеќе