Тренчевска: Преку дијалог можеме да најдеме флексибилни решенија кои секогаш се во корист на работниците

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со Амбасадорот на Австрија, Д-р Георг Вуцас и претставници

Прочитај повеќе

Тренчевска: Формализирањето на неформалната работа придонесува за подобри услови за работа и поголема социјална сигурност на граѓаните

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска оствари билатерална средба со  Амбасадорката на Република Германија во Северна Македонија,  Н.Е

Прочитај повеќе

ССНМ оствари средба со Министерката за труд Јована Тренчевска

Фејсбук статус на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници: ССНМ оствари средба со министерската за труд и социјална политика

Прочитај повеќе

Тренчевска: Билатералната соработка со Република Франција продолжува, вложуваме во унапредување на родовата еднаквост и пазарот на трудот

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска се сретна со Амбасадорот на Франција Сирил Бoмгартнер. На средбата се

Прочитај повеќе

Тренчевска вели дека има придвижување во преговорите помеѓу МОН и СОНК

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевкса вели дека има придвижување и позитивни сигнали дека е можно наскоро да

Прочитај повеќе

Тренчевска: Се надевам дека по постигнатиот договор, оние кои штрајкуваа од утре ќе се вратат на работа

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска се надева дека откако претставниците на СОНК ќе го известат членството дека

Прочитај повеќе

Тренчевска: Не вршиме никакви притисоци врз вработените во градинките, се држиме стриктно кон Законот и Колективниот договор

Не се работи ниту за притисок, ниту за било каква уцена, туку се работи за почитување на Законот и Колективниот

Прочитај повеќе

НСО задоволен од дијалогот со Петровска, стаж 40 за мажи и 38 за жени без оглед на годините, основа за пензија во Армијата

Работен пензиски стаж од 40 години за мажи и 38 години работен пензиски стаж за жени без оглед на години

Прочитај повеќе

Тренчевска: Водиме евиденција и ќе има плата за тие што не штрајкуваат, а другите нека бараат од СОНК

Очигледно дека на СОНК само парите им се важни. Не зборуваат за унапредување на правата на вработените, за условите за

Прочитај повеќе

СОНК: Зачудени сме од изјавата на Министерката Тренчевска, МТСП не ни одговори на барањето на СОНК за преговори

Почитувани членови на СОНК и останати вработени во дејностите образование и детска заштита, Почитувана јавност, Со ова Соопштение сакаме да

Прочитај повеќе