Алиу: поддршката за студирање на престижни странски универзитети е вложување во човечкиот капитал

Средношколци, студенти, професори, родители, и сите оние кои сакаа да добијат информации за можностите за продолжување на додипломски и постдипломски

Прочитај повеќе

Шаќири по повод отворени денови на Институтот за македонски јазик: Взаемната соработка ќе продуцира стручни кадри кои ќе бидат столб на македонскиот јазик и култура

„Јазикот претставува еден од клучните елементи за историскиот континуитет на една нација. Зад секој пишан збор, зад секоја напишана книга

Прочитај повеќе

Министерството за образование и наука објави Јавен повик за финансирање на проекти за изградба, доградба, надградба и реконструкција на училишни објекти на основни и средни училишта

Во насока на подобрување на инфраструктурните услови во училиштата, како еден од основните фактори од кои зависи квалитетот на воспитно

Прочитај повеќе

Шаќири: Наша мисија е да обезбедиме еднакви услови за сите ученици

Министерството за образование и наука е партнер на општините и училиштата. Нашата мисија е да обезбедиме еднакви услови за сите

Прочитај повеќе

Царовска: Натпреварите по претприемништво ги поттикнуваат учениците да ги преточуваат знаењата во идеја и акција

Развојот на претприемачките вештини кај младите луѓе е и ќе продолжи да биде еден од приоритетите на образовните политики кои

Прочитај повеќе

Фирмите ќе создаваат квалитетни работници, но дали ќе ги задржат?

Во тек се консултации на Министерството за образование и наука со компаниите, стопанските комори и локалните самоуправи за потребата од

Прочитај повеќе

Царовска: Ги усогласуваме потребите за нови профили стручен кадар со компаниите

Почнува процесот на консултации на МОН, градоначалниците и компаниите за дизајнирање на наставните програми и уписните политики во средните стручни

Прочитај повеќе

Царовска на средба со СОНК: Синдикатот е наш важен партнер, заеднички ќе ги спроведеме реформите

Министерката за образование и наука Мила Царовска денес се сретна со претседателот на СОНК Јаким Неделков и други претставници од

Прочитај повеќе

МОН: Матура мора да има, не смееме да правиме компромис со квалитетот на образованието

Државна матура треба да има затоа што со неа се заокружува стекнатото знаење и она што е многу важно ги

Прочитај повеќе