Хелсиншки комитет: Остра осуда за обидите да се попречи правото на протест

Хелсиншкиот комитет за човекови права остро ги осудува обидите да се попречи уставно загарантираното право на мирен протест на средношколците. Истовремено, известуваме дека

Прочитај повеќе