Експлоатација на доктори: Вработена на договор на дело, за плата од 17,000 денари

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари на својот фејсбук профил објави потврда од Клиничката болница во Штип, во која таа

Прочитај повеќе

ПРОТЕСТ на приватните специјализанти: Писмен договор за плата, А НЕ УСНО ВЕТУВАЊЕ

Приватните специјализанти запишани на конкурсот 2019 протестираа пред Министерство за здравство. Бараат да бидат платени за тоа што го работат

Прочитај повеќе

АСМЛ: Младите лекари бараат услови достојни за работа

Само во првите пет месеци од оваа година 90 млади лекари заминале во странство, говорат податоците од Лекарската комора од

Прочитај повеќе