Над 110 илјади семејства нема да можат да си дозволат пристојна празнична трпеза

Над 110 илјади семејства нема да можат да си дозволат пристојна празнична трпеза.Според податоците на Синдикатот, толку граѓани  земаат по

Прочитај повеќе

Најбогатите семејства на светот: На прво место се трговците

Магазинот Блумберг ја објави листата на најбогатите семејства во светот, на која се вклучени семејства од различни делови на светот

Прочитај повеќе

За една година, 5.500 семејства повеќе кои преживуваат со социјална помош

За околу 5.500 семејства се зголемила бројката на корисници на социјална помош од почетокот на пандемијата до крајот на минатата

Прочитај повеќе

Жито Лукс со донации за социјално загрозените семејства

Во овие тешки времиња на криза, предизвикана од пандемијата на COVID-19, Жито Лукс продолжува да донира на здруженија кои им

Прочитај повеќе

Семејствата на починатите работници на Гугл 10 години ја добиваат нивната плата

Гугл е познат во светот како една од компаниите кои најмногу се грижат за своите вработени. Имено, технолошкиот гигант ги

Прочитај повеќе

МТСП: Бесплатен одмор во Струга за 700 деца од семејства во социјален ризик

Околу 700 деца и нивни придружници од семејства во социјален ризик од цела држава, од минатата недела до крајот на

Прочитај повеќе

(Видео) Кафе муабет на тема: „Компензација на трудот“

Во третата епизода на емисијата „кафе муабет“, Претседателот на македонското здружение за заштита при работа, Милан Петковски и еминетниотн професор

Прочитај повеќе

КСС со моќна порака за денот на трудот

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС излезе со свој прво мајски проглас, во кој укажува на лошата ситуација

Прочитај повеќе