Мора ли изборот помеѓу кариерата и семејството да биде бинарен?

Мора ли изборот помеѓу кариерата и семејството да биде бинарен?   Наоѓањето на вистинската рамнотежа за тоа кога да се

Прочитај повеќе

Дали навистина постои баланс помеѓу работата и семејството?

Дали навистина постои баланс помеѓу работата и семејството? Во текот на последната деценија, прашањето за рамнотежа помеѓу работата и приватниот

Прочитај повеќе

Само со еден вработен во семејството му недостасуваат над 5,000 денари за да ги задоволи основните потреби

Нов раст на потрошувачката кошница регистрира Синдикатот. На едно 4 члено семејство во јуни му биле потребни 34.212 денари, само

Прочитај повеќе

Просечната плата е се уште далеку од покривање на минималната кошница

Според податоците на Државниот завод за статистика, просечната плата во декември изнесува 28,294 денари, додека според Сојузот на синдикатите на

Прочитај повеќе

(Видео) На семејството Василевски од Куманово потребна им е помош за нивната ќерка која треба да се оперира

Трајко Василевски од Куманово, татко на три ќерки од 9 и 4 години и бебе од пет месеци, се обрати

Прочитај повеќе

Македонците годишно трошат во просек 5.900 евра – колку европјаните месечно

Едно четиричлено семејство во земјава, годишно просечно располага со 7.100 евра вкупен приход или со 591 евро месечно, а во

Прочитај повеќе

Во Прилеп зголемен интересот за самовработување и почнување сопствен бизнис

Во Прилеп е зголемен интересот за користење грант за самовработување и отворање сопствен бизнис, констатираат од центарот за вработување во

Прочитај повеќе

МТСП: На располагање 10,8 милиони евра, ги повикуваме општините да развиваат социјални услуги

Вкупно 10,8 милиони евра од Министерство за труд и социјална политика се ставени на располагање на општините во Република Северна

Прочитај повеќе

За основни трошоци во јули биле потребни 531 евра

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во

Прочитај повеќе

МЗЗПР: Сеуште има голем број на несреќи при работа

Денес по повод светскиот ден за безбедност и здравје при работа Македонското здружение за заштита при работа во паркот во

Прочитај повеќе