Само за еден месец потрошувачката кошница пораснала за 1,300 денари

Вредноста на Синдикалната минимална кошница за април 2022 година изнесува 38.104 денари, соопшти Сојузот на синдикатите на Македонија. Од месец

Прочитај повеќе

Синдикалната минимална кошничка во декември повисока за 150 денари во однос на ноември

За околу 150 денари се зголемени минималните трошоци на едно семејство во декември во однос на ноември, покажуваат пресметките на

Прочитај повеќе

Синдикалната минимална кошница во јуни 34.212 денари

Синдикалната минимална кошница за јуни годинава изнесува 34.212 денари. Од елементите што ја сочинуваат синдикалната кошница, за јуни, како што

Прочитај повеќе

Просечната плата е се уште далеку од покривање на минималната кошница

Според податоците на Државниот завод за статистика, просечната плата во декември изнесува 28,294 денари, додека според Сојузот на синдикатите на

Прочитај повеќе