Расте бројот на сиромашни во Македонија

Корона кризата дополнително осиромаши 12. 000 лица. Од март до јуни уште толку домаќинства се приклучија на групата од 455

Прочитај повеќе

Шест пати повеќе имаат богатите од сиромашните

Македонија успеала да ги намали разликите меѓу најбогатите и најсиромашните, но тие остануваат релативно високи споредено со земјите во регионот

Прочитај повеќе