Интеграција на долгорочно невработени лица на пазарот на труд во ЕУ согласно Препораката на Советот од 15 февруари 2016 г. (2016/C 67/01)

Интеграција на долгорочно невработени лица на пазарот на труд во ЕУ согласно Препораката на Советот од 15 февруари 2016 г.

Прочитај повеќе

Советот за напредни технологии при Стопанската комора oрганизира бесплатни вебинари за дигитализација на компаниите

Стратешката трансформација на Стопанската комора на Северна Македонија за имплементација на концептот „Комора на иднината“, меѓу другото, има за цел

Прочитај повеќе

Регионалниот одбор на СОНК – Кисела Вода со поддршка за Заклучоците на Советот на СОНК

Регионалниот одбор на СОНК – Кисела Вода го одржа својот прв состанок на 16.02.2022 година, онлајн, преку видео – комуникациската

Прочитај повеќе

СОНК бара усогласување на колективните договори со минималната плата, во спротивно ќе го радикализира синдикалното делување

Упатување на барање до Министерот за труд и социјална политика и Министерот за образование и наука за усогласување на платите

Прочитај повеќе

Совет на странски компании: И покрај намалениот обем на работа, странските компании ги задржаале сите вработени

Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство при Советот на странски инвеститори во рамките на Стопанската комора на Северна

Прочитај повеќе

ВО ТИМОТ СЕКОЈ Е ВАЖЕН Петровски им порачува на младите бизнисмени да се потпираат на стручните колеги

Советот за високо образование и стратешки истражувања му помага на стопанството и не е замена за високото формално образование, туку

Прочитај повеќе

СКСМ: Поддршка од институциите со цел остварување на зацртаните цели за зголемување на лидерските вештини и специјализираното знаење

Заради ефикасно остварување на специфичните интереси на приватниот сектор во насока на унапредување на компетенциите и вештините на високообразовните кадри

Прочитај повеќе

„ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ПРОГРАМИТЕ ВО РАМКИТЕ НА НОВОФОРМИРАНИОТ СОВЕТ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ“

На 17.09.2021 година во Стопанската комора на Северна Македонија се конституираше Советот за унапредување на високото образование. На денешната прес

Прочитај повеќе

Петров на 2021 ITU Regional Innovation Forum for Europe: Забрзано работиме на трансформација на македонскиот стартап еко систем

игиталната трансформација е неопходен чекор кој мора да го превземеме за да имаме успешни претприемачи, иновации и развој на стартап

Прочитај повеќе

СОНК на Конгрес ќе избира Претседател на синдикатот

Највисокиот орган на одлучување помеѓу два Конгреса, Советот на СОНК, на својата 28 – ма редовна седница утврди повеќе документи

Прочитај повеќе