Нова стратешка инвестиција за соларен парк до 300 мегавати вреден 270 милиони евра

На вчерашната седница Владата донесе Одлука за утврдување на статус на стратешки инвестиционен проект на Друштво за производство на електрична

Прочитај повеќе