Поранешна вработена во ресторанот „Три Бисери“: Не тераше да стоиме додека јадеме-ВТОР ДЕЛ

Во првиот дел на приказната „Патешествието на поранешните вработени во ресторанот Три Бисери“ споменавме дека имаме изјава од поранешна вработена

Прочитај повеќе

Македонец сопственик на најголемата такси-компанија и такси-софтвер во Хрватска

Реализирајќи го Фељтонот за Македонците во Загреб, распрашувајќи се, истражувајќи, хрватските домаќини без двоумење нè упатија дека сè ќе ни

Прочитај повеќе

Беговиќ: Не е прифатливо стерилизацијата да се врши на едно место, а инструмените да се носат на друго место

 Централизација на стерилизација на инструментите  Концептот не можеме да го разбереме, не е прифатливо за нас стерилизацијата, да се прави

Прочитај повеќе

Беговиќ: Концептот на јавно – приватно партнерство во клинички центар го сметаме за штетен

Пред изборите за Претседател, биле актуелни во медиумите и јасно го изразиле нивниот став за тоа дека не се согласуваат

Прочитај повеќе

Колумна: Приватниците се еден посебен вид на „моќници“ во државава…

Автор: Бобан Илијевски   На повидок е 1 мај – Меѓународниот ден на трудот, па по тој повод решив да

Прочитај повеќе