ФАНДАКОВА: СОФИЈА ЗАПОЧНУВА ВАКЦИНАЦИЈА ПО ФИРМИ

Градските власти во Софија од понеделник ќе започнат да прифаќаат апликации од компании, претпријатија и деловни центри, во кои има

Прочитај повеќе

Софија е лута на Скопје поради ЗАБРАНАТА за увоз на бугарски народни песни

Бугарската амбасада во Скопје му предаде протестна нота на Министерството за надворешни работи на Северна Македонија, бидејќи нејзините царински органи

Прочитај повеќе

Роботот кој сакаше да го уништи човештвото добива и свое семејство. Пристигнуваат нови модели (ВИДЕО)

Индустријата веќе е незамислива без роботите. За оваа индустрија, корона пандемијата претставува прилика, а така размилуваат и од компанијата  Hanson Robotics од

Прочитај повеќе