Социјалната нееднаквост се зголеми во сите поранешни републики по распадот на Југославија

Преминот од социјализам во капитализам во сите поранешни југословенски републики беше обележан со значително зголемување на нееднаквоста. Сите шест држави

Прочитај повеќе