Последни подготовки за јубилејното 10то издание на Авицена Женска Трка

Здрав живот, рекреација, ослободување од стрес, но и љубов кон трчањето се само дел од причините поради кои многу дами

Прочитај повеќе

Наградени најуспешните во спортот за 2021 година

На денешната свечена церемонија, во организација на Град Скопје и Сојузот на Спортови на Скопје, „Избор на најуспешни спортистики и

Прочитај повеќе

Сојуз на спортови Скопје ги додели наградите 13 Ноември

По повод денот на ослободувањето на Град Скопје, Сојузот на спортови Скопје повеќе од 50 години организира свечено доделување на

Прочитај повеќе

Традиционално по 9-ти пат се трчаше Авицена Женска трка

Скопје, 05.09.2021 – Сојузот на спортови на Скопје, под покровителство на Град Скопје, денес го одржа деветтото издание на Авицена

Прочитај повеќе

Три, два, еден, старт – Во недела ќе се трча Авицена Женска трка

Скопје, 03.09.2021 – Деветта година по ред Сојузот на Спортови на Скопје, во недела, на 5-ти септември, ќе ја одржи

Прочитај повеќе

Река од тркачи низ Скопските улици на денешната трка HalkEco Скопје Трча 10КМ

Денес се одржа традиционалната трка HalkEco Скопје Трча 10КМ, на која учество земаа околу 1000 тркачи. Оваа трка, како единствена

Прочитај повеќе

Започна пријавувањето за трката HalkEco Скопје Трча 10КМ

Со голема радост најавуваме дека Сојуз на спортови на Скопје, заедно со Атлетски Клуб „Работнички“ од Скопје, по една година

Прочитај повеќе