Приватизацијата на ХЕЦ Tиквеш е национално предавство, велат од Левица

Владата молчи за позадинскиот процес на заносниот бизнис за подарување на ХЕЦ Тиквеш на идниот концесионер на ХЕ Чебрен и

Прочитај повеќе

Винаријата „ГД Тиквеш“ најуспешен излагач на вино на „ИНТЕРАГРО 2022“

Винаријата „ГД Тиквеш“ е добитник на Плакета за најуспешен излагач во областа на производство на вино на меѓународниот саем „ИНТЕРАГРО 2022“, кој

Прочитај повеќе

„Тиквеш“: Откупните цени за грозјето се повисоки за да не отпуштаме работници и да може да опстоиме како винарија

„Жалиме што сме приморани да ја објаснуваме состојбата во која се наоѓа целата винска индустрија и ние како дел од

Прочитај повеќе