За една недела 13 прекршувања на уредбите и протоколите при транспорт на работници во Штип, Кавадарци и Скопје

Државниот инспекторат за транспорт во периодот од 10-16 јуни, направи вкупно 274 надзор. Меѓуопштинскиот сообраќај сè уште е намален за

Прочитај повеќе

Владата да донесе мерки за транспортерите, 50% субвенционирање на плата, ослободување од патарини и побрз поврат на ДДВ

Интегрален текст од прес конференција на Владимир Нелоски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Почитувани, Транспортерите и превозниците на патници се

Прочитај повеќе

Транспортниот сектор бара поддршка и помош поради загубите

Транспортниот сектор бара поддршка и помош поради загубит што ги трпи по новонастаната ситуација со коронавирусот. Загубите, велат, допрва ќе

Прочитај повеќе