- Advertisement -
МакедонијаПравда

Адеми ќе се информира за јавните тепачки на малолетници и за проблемот со слободните карти од ЈСП за студенти

Адеми ќе се информира за јавните тепачки - Работник
254views

Министерот за образование и наука Арбер Адеми изјави дека службите во МОН ќе проверат за што точно се работи, одговарајќи на прашање дали знае за организирани борби на малолетници – ученици  на отворени игралишта во центарот на Скопје.

Снимки од тепачки меѓу деца, кои се опкружени од навивачи – нивни врсници, но и возрасни, се објавени и на социјалните мрежи.

-Треба да провериме што е и како е, бидејќи како министер јас сум по состаноци и на настани.  Ние имаме координиран пристап со сите институции, за сите предизвици со кои се соочуваме. И за овој предизвик или проблем, ако е така, ќе изреагираме ако не изреагирале веднаш моите колеги во Министерството за образование и наука, изјави Адеми.

Тој одговори дека ќе ја провери и информацијата во однос на неможноста редовни студенти со положени испити по сите предмети да ја продолжат слободната карта од ЈСП, со образлиожение дека не им следува бесплатен превоз. Студентите можат да го продолжат важењето на билетот само ако имаат заверено зимски семестар и во индексот имаат запишано повеќе од два неположени испита, објави Канал 5.

Целсониот текст прочитајте го тука