МакедонијаСиндикат

Административно – техничкиот персонал: Или ќе има повисоки плати или ќе влезе во штрајк

   Време за читање помалку од минута

Администрацијата и помошно – технички персонал вработени во рамки на клиниките во Кампусот Мајка Тереза денеска се сретнаа со синдикалецот Горан Беговиќ. Причината за средбата е нивниот револт од покачувањата на платите на медицинскиот кадар, а како што самите рекоа „ние сме заборавени“. Беговиќ ветил дека ќе ги носи кај министерот за здравство Венко Филипче, тие пак велат ако нема ништо ние ќе штрајкуваме, пишува Курир.

Целосниот текст прочитајте го тука