Ампева: Синдикалецот што се фали со запирање на вода на скопјани, нека провери што се случува во кочански водовод

Синдикалецот што се фали со запирање на вода на скопјани, да провери што се случува во кочански водовод. Нешто плати, нешто струја немало. Или таму не смее?
Знам дека не смее де, реторичко ми е прашањето.