Бугарската компанија од која Македонија ќе купува гас e поврзана со рускиот олигарх Лебедев и со многу други сомнителни трансакции

Балкан јутилитис (Balkan Utilities) е бугарската компанија од која Македонија во наредните четири месеци ќе набавува природен гас, соопшти ЕСМ. Мало истражување по интернет, излегува дека оваа фирма е поврзана со името на рускиот олигарх Александар Лебедев и со бројни други сомнителни зделки на релација Русија, Грција, Бугарија, Кипар, Девствени острови…

Повеќе на МКД.мк