- Advertisement -
ИнтервјуаМакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Вработените во угостигелството на работ на егзистенција

Вработените - Работник
319views

Работниците во угостителството и туризмот не се консултирани за законското решние за неработна Недела, ниту пак од нас е побаран став дали сакаме да работиме во недела или не, вели Роберт Митровски во интервју со Порталот Работник.

Тој истакна дека постои можност вработените да се согласат да работат во Недела, но да земаат дупла дневница.

Во интервјуто разговаравме и за други теми повразни со синдикалното делување, прекршувањата на правата на вработените во угостителството и туризмот и друго.

Митровски напомена дека сите вработени во угостителството и туризмот можат да ги контактираат преку ниниот фејсбук профил

Повеќе во видеото во прилог:

 

 

Advertisement