- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(Видео) Дали македонските социјални партнери се зрели за квалитетен социјален дијалог?

Дали македонските социјални - Работник
169views

ДАЛИ МАКЕДОНСКИТЕ СОЦИЈАЛНИ ПАРТНЕРИ СЕ ЗРЕЛИ ЗА КВАЛИТЕТЕН СОЦИЈАЛЕН ДИЈАЛОГ?

Синдикатите, работодавачите и државата кога разговараат за социо-економски прашања треба да бидат спремни взаемно да се сослушуваат (активно) и да ги почитуваат различните ставови, градејќи консесуални заклучоци и трудово-социјални политики. Дали е тоа така кај нас?

Advertisement

Во прилог е моето гледање на работите….

Поздрав од тимот

Advertisement

Фејсбук статус на проф. д-р Лазар Јовевски

 

Advertisement