- Advertisement -
ИнтервјуаМакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Коцевски: Полицајците треба да примат надоместок за нивната жртва во ек на Ковид – 19

СПМ - Работник
2.02Kviews

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Синдикатот на полицијата во Македонија Орце Коцевски, во кое тој зборува за судските пресуди од апелационите судови, времената мерка од Граѓанскиот суд за сопирање на членарината, како и на други теми.

Тој, меѓу другото, посочува и дека треба да се исплати надоместок на полициските службеници за тоа што и тие беа и се уште се работници на првиот фронт против Ковид-19.

Тој истакна и дека потребна потребна е професионална полиција, подвлекувајќи дека вработувањето на млади полициски службеници е од полза на МВР.

Повеќе во видеото во продолжение:

Новинар: Бобан Илијевски 

Камера: Горан Андреевски