МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(Видео) КСС енергично против намалувањето на додатоците на плата во јавниот сектор

   Време за читање помалку од минута

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС на својот фејсбук профил објави видео од протестите во 2018 и 2019 година.

КСС во неколку наврати го постираше ова видео во знак на предупредување, но што симболизира овојпат, тоа останува да се види.

Порталот Работник прашува дали КСС најавува нови радикални мерки? Одговорите се надеваме ќе ги добиеме наскоро.

Имено, КСС е категорично против укинувањето на додатоците на плата кои беа укинати со Уредбата на Владата на Р. Македонија на 07.04.2020 година.