- Advertisement -
МакедонијаПравдаСиндикат

(Видео) КСС побара усогласување на минималната плата во јавниот сектор

КСС побара усогласување - Работник
1.01Kviews

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС денеска на прес – конференција побара усогласување на минималната плата во колективните договори во јавниот сектор, согласно законот за минимална плата.

Претседателот на КСС, Благоја Ралповски рече дека КСС го поздравува зголемувањето на минималната плата на 14,500 денари и рече дека тие како синдикат се залагаат таа да се зголеми и на 16,000 денари за да може две минимални плати да ја постигнат синдикалната потрошувачка кошница

Во продолжение погледенете ја прес – конференцијата на КСС:

 

Презентацијата на КСС тука