- Advertisement -
ИнтервјуаМакедонијаНовостиСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Митровски: Намалувањето на работното време значи и губење на повеќе работни места во угостителството

Интервју - Работник
1.28Kviews

Ексклузивно интервју на Порталот Работник со Претседателот на Синдикатот за угостителство и туризам Роберт Митровски во кое разговараме за тоа каков ефект има кратењето на работното време врз вработените во угостителството, за предизвиците со кои се соочуваат туристичките работници, како и на други теми.

*Интервјуто е снимено пред донесувањето на одлуката на Владата за скратување на работното време на угостителските објекти до 21 часот.