МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Неделков: Доколку не им се исплати на наставниците за зголемен обем на работа, ќе преземеме правни лекови

381views

Ги потсетуваме директорите на училиштата каде што има зголемен обем на работа да постапат согласно позитивните законски прописи и колективниот договор и да го пресметаат зголемениот обем на работа во пресметката за плати на вработените во училиштата, рече Претседателот на СОНК Јаким Неделков на денешната прес – конференција. 

Повеќе погледнете во видеото кое следува во прилог: