- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

(ВИДЕО) Проф. Д-р Јовевски објаснува за пензионирањето на мажи и жени во Македонија

Проф. Д-р Јовевски - Работник
296views

ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА МАЖИ И ЖЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА

– Со ова видео започнувам нов циклус на информирање и едуцирање на македонската јавност. Се одлучив за оваа тема со оглед на актуелноста на прашањето.

– Што значи и кога се поведува постапка за пензионирање за жени и мажи со оглед на законската рамка од 62, односно 64 години старост. Погледнете ги одговорите во прилог!

проф. д-р Лазар Јовевски