МакедонијаПравда

Владата одлучи: После 21:00 часот граѓаните да не се движат на јавен простор

205views

Владата на денешната седница донесе одлука за нови мерки за спречување на ширењето на коронавирусот со кои се скратува работното време на угостителските објкети, соопшти премиерот Зоран Заев на неговиот Фејсбук профил.

„Се скратува работното време на угостителските објекти до 21:00 часот, освен за достава и шалтерска продажба на храна.

Оваа одлука важи и за угостителските објекти на бензинските станици, а исклучени се угостителските објекти на ТАВ аеродромите во Скопје и Охрид.

На седницата донесовме и одлука за забрана за групирање на повеќе од 4 лица на јавен простор после 21:00 часот.

Владата денеска усвои препорака за сите домашни и странски граѓани на територијата на Северна Македонија, после 21:00 часот да не се движат на јавен простор доколку немаат важни и неопходни потреби“, истакна Заев.