- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

ВМРО-ДПМНЕ: Синдикалните претставници ќе бидат вклучени во жалба од втор степен

201views

ГО ВРАЌАМЕ ДОСТОИНСТВОТО НА СЛУЖБЕНИЦИТЕ И СЈАЈОТ НА ИНСТИТУЦИИТЕ

ВКЛУЧУВАЊЕ НА СИНДИКАЛНИ ПРЕСТАВНИЦИ ВО ПОСТАПКА ПО ЖАЛБА ВО ВТОР СТЕПЕН ЗА ПРАВА ОД РАБОТЕН ОДНОС И ПРИ ПОЛУГОДИШНО И ГОДИШНО ОЦЕНУВАЊЕ. Во насока на деполитизација на администрацијата и заради обезбедување на транспарентност во постапките по жалбите во втор степен за права од работен однос, како и при полугодишното и годишното оценување, ВМРО-ДПМНЕ ќе предвиди законски измени со кои ќе се обезбеди вклучување на синдикални претставници во сите наведени постапки.
Рок: 2021 година
#Обнова
#ИсправиСеМакедонијо
#ВмроДпмне

Advertisement

Advertisement
Advertisement