Војниците се заблагодарија за покачените плати, но бараат чизми и униформи

Пофалба до Министерството за одбрана за покачувањето на платите во Армијата, за решавањето на станбенето прашање и за решението за вработување на 74-та генерација од Армијата во затворската полиција, упати денеска Независниот синдикат на професионални војници на Македонија (НСПВМ).

Целиот текст можете да го прочитате тука