- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

ВО ПАНДЕМИСКА ГОДИНА, АЕК СИ ГИ ЗГОЛЕМИ ПЛАТИТЕ ЗА 5 ОТСТО – просекот е 1.463 евра бруто месечно

ВО ПАНДЕМИСКА ГОДИНА - Работник
531views

Се чини дека нема подобро заштитен податок во земјава од оној за платите на вработените на Агенцијата за електронски комуникации.

Челните лица на оваа институција во принцип одбиваат да говорат за нивните месечни примања, а единствениот начин новинарите да дојдат до било какви податоци за платите во таа институција, се годишните извештаи на Агенцијата. Податоците за платите и таму се сиромашни и нејасни.

Сепак, според податоците на Годишниот извештај за работењето на Агенцијата за електронски комуникации за минатата, 2020 година, може да се заклучи дека вкупно 133 вработени во регулаторот на телекомуникациските компании, во просек земаат бруто плати од 1.463 евра.

Повеќе на Фактор.мк