ПравдаСветот на работникот

Ги тужел поради недоволната заштита на работниците, тие го отпуштиле

Ги тужел поради недоволната заштита- Работник
283views

Компанијата Мекдоналдс е обвинета дека отпуштила работник кој ги тужел поради необезбедувањето на доволно безбедни услови за работа во текот на пандемијата.

Како што пренесува Ројтерс, Мекдоналдс од еден од своите ресторани во Чикаго отпуштил работник откако тој ги тужел поради не доволната заштита на работниците во текот на пандемијата од коронавирусот.

Работниците протистирале ширум САД, барајќи побезбедни услови за работа.

Фримен е еден од петте работници кој го тужеле Мекдоналдс поради работните услови во текот на пандемијата.