- Advertisement -
Правда

Граѓаните да се воздржат од резервации за авиобилети, на сила се уште важи Одлуката за затворање на аеродромите

223views

Би сакале да објасниме во однос на информациите што се објавуваат во дел од медиумите за конкретни датуми за воспоставување на авионските линии преку авио-превозниците што оперираат од „Меѓународниот аеродром Скопје” и аеродромот „Св. Апостол Павле во Охрид”.

Сакаме да потенцирме дека на сила сѐ уште важи Одлуката за затворање на „Меѓународниот аеродром Скопје” и аеродромот „Св. Апостол Павле во Охрид”.

Advertisement

Тоа значи дека сѐ додека не се донесе друга Одлука, аеродормите ќе бидат затворени за превоз на патници, а авионскиот сообраќај запрен. Оваа одлука не се однесува за државни, воени, болнички, хуманитани и карго летови без патници.

Со оглед на настанатата состојба со вирусот КОВИД-19, во овој момент не може да се предвиди кога повторно ќе се воспостави и нормализира авионскиот сообраќај за превоз на патници.

Advertisement

Сѐ до донесување на нова Одлука од страна на Владата на Република Северна Македонија, апелираме до сите граѓани да се воздржат од резервации на билети, сѐ со цел дополнително да не се изложуваат на финансиски трошоци.

За сите информации поврзани со нормализирање на авионскиот сообраќај, навремено ќе информираме.

Затоа, граѓаните доследно да ги следат сите информации што се објавуваат од Владата на Република Северна Македонија и ресорните министерства и институции и да се придржуваат до донесените мерки и препораки.

Извор: Влада

Advertisement