- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовости

Граѓаните побрзаа во агенциите за искористување на ваучерите од минатата година

Граѓаните побрзаа - Работник
599views

Туристичките агенции очекуваат заживување на летната сезона  поради отворањето на Грција за македонските државјани. За само 24 часа откако беше објавена веста дека јужниот сосед ќе ја крене рампата, доста граѓани се јавиле за да резервираат  сместување. Најголем дел од нив се со туристички ваучери кои не успеаа да ги искористат минатата година, но има и нови резервации.  

Се надеваат дека наскоро ќе можат да организираат тури и за други европски земји кои во моментов се затворени или пак има карантин. Во овој момент без ограничувања Македонците можат да патуваат во Црна Гора, Косово, Србија, а од скоро и во Албанија.  

Advertisement

Туристичките агенции една година беа без активности и се соочија со сериозни штети, поради што некои беа принудени да ги затворат агенциите. Но сега се оптимисти дека епидемиолошката слика ќе продолжи да се подобрува и  полека ќе се вратат на патеките од пред пандемијата.

Извор: Сител

Advertisement
Advertisement

Advertisement