МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

Двајца ученици, дете и негувателка од градинка и двајца здравствени работници позитивни на коронавирус во Тиквеш

Двајца ученици, дете и негувателка- Работник
102views

Двајца ученици, дете и негувателка од градинка и двајца здравствени работници позитивни на коронавирус во Тиквешко, во изолација се 42 ученика, тројца наставници, 19 деца од претшколска возраст и три негувателки и една воспитувачка, за МИА потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог при кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Во Кавадарци има 31, Росоман 3, Неготино 14 и Демир Капија двајца новозаболени лица. Сите се на возраст од 2 до 78 години.