Денеска одлука за цените на горивата

Регулаторната комисија за енергетика денес ќе одлучува за новите цени.

Минатата недела РКЕ донесе одлука со која цената на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголеми за два денари. Цените на останатите горива останаа непроменети.

Ова се актуелните цени на горивата:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 92,50 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 94,50 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 99,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 93,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 50,067 (денари/килограм).