- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Досега до ДИТ не пристигнале претставки за отказ поради вакцинација

Вакцинација - Работник
916views

Во Државниот инспекторат за труд досега не пристигнале претставки за отказ на работник кој не е вакциниран и поради тој основ да е отпуштен од работа.

Ова за „Слободен печат“ го изјави Јована Тренчевска, ВД директор од Трудовиот инспекторат по се погласните гласини дека на работниците им се вршел притисок да се вакцинираат од страна на работодавачи. Според Инспекторатот, работодавачите немаат законска можност да ги притискаат и отпуштаат оние што не сакаат да се вакцинираат.

Повеќе на Слободен Печат