ЕкономијаМакедонијаНовости

ЕВЕ КОЛКУ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИВААТ НАЈВИСОКА ПЕНЗИЈА ВО МАКЕДОНИЈА – исчезнуваат воените и земјоделските пензионери

   Време за читање помалку од минута

Податоците на Министерството за труд и социјална политика покажуваат дека бројот на пензионери во месец март годинава достигнал 338.336 лица. Пиртоа најголем дел од нив се пензионери кои се стекнале со пензија по основ на години, поточно добиле старосна пензија и тоа по работен стаж.

Бројките говорат дека иако има раст на бројот на пензионери во нашата земја, имаме се помалку приматели на земјоделска и воена пензија.

Повеќе на Фактор

Фото: Pexels