Една третина од компаниите ќе се затворат ако не се намали цената на струјата

Секоја трета компанија размислува да стави клуч на врата ако не се намали цената на струјата или не добијат државна помош, покажува анализата на Организацијата на работодавачи спроведена на 125 фирми кои со струја се снабдуваат на отворениот пазар. Ваквото лошо работење се должи на скапата индустриска струја, која е за седум пати зголемена за разлика од пред неколку месеци.

Повеќе на Алфа