Македонија

Загаденоста утрово со најголемо ниво во Кичево

   Време за читање помалку од минута

Македонија повторно со големо ниво на загаденост утринава. Денеска рекордерот е Кичево, каде се измерени 200 микрограми на штетни ПМ10 честички.

 

Загадени се и Тетово, Гостивар, Битола, Кочани.

Загадено е и кај Ректорат.