Правда

Заев: Акцијата нека ни биде поттик за да ја подигнеме нашата еко-свест

   Време за читање помалку од минута

40.000 административци заедно со премиерот Зоран Заев, министри, директори, градоначалници, судии, обвинители, денеска чистеа низ земјава. Акцијата ја организираше Владата заедно со граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“. Како што рекоа организаторите, основна цел е подигнување на свеста кај граѓаните за правилно одлагање на отпадот и грижа за животната средина. Најавија дека ваква акција ќе се организра и напролет, пишува СДК.

Целосниот текст прочитајте го тука