- Advertisement -
НовостиПравда

Заев: Нема ништо спорно во назначувањето на новиот директор на МЕПСО

Администрацијата ќе се намалува- Работник
115views

Во врска во вчерашната изјава на претседателката на Антикорупциската комисија Билјана Ивановска дека постои судир на интереси во назначувањето на Куштрим Рамадани за нов директор на МЕПСО, премиерот Зоран Заев вели дека според него нема ништо спорно во тоа.

За МЕПСО ниту член 47, ниту член 48 од Законот за антикорупција дава ограничување на еден ваков експерт кој од регулаторна комисија е поставен за директор. Таму се вели ако регулаторна е контролно тело. Контролно тело на МЕПСО е надзорниот одбор, па Државниот завод за ревизија. Јас бев на состанок со ДКСК образложувајќи ги 47 и 48. Влеговме и во матичниот Закон за енергетика и апсолутно тврдам дека нема никакви ограничувања, рече Заев за емисијата „Утрински брифинг“ на Слободна ТВ.