- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

За македонските полицајци 15.000 заштитни маски

За македонските полицајци - Работник
260views

Македонскиот полициски синдикат со донации ќе обезбеди вкупно 15.000 заштитни маски за полициските припадници кои, заедно со медицинскиот персонал, се најзагрозени од корона вирусот. Синдикатот денеска подигна преку 400 заштитни маски што бесплатно ги произведе прилепската конфекција „Кули“ за да им ги достави, во текот на денот, на колегите во најзагрозеното подрачје – Дебар.

Според претседателот на Македонскиот полициски синдикат Марјан Кицев, синдикатот кој брои преку 8.500 членови во Министерсвото, во Агенциите за разузнавање и за национална безбедност и од Упрвата за финансиската полиција, во големата донација помогнаа повеќе компании, зашто материјалот е обезбеден од штипска фирма, а изработува прилепскта, пишува Нетпрес.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement