За неработна недела три месеци се чека одлука од државата

Одлуката за неработна недела која во ноември ја вети владата не е на сила. Доцнењето е поради различни размислувања во институциите за кои области да важи одлуката. Од синдикатите бараат неработна недела да има и за трговијата, а од финсии рекоа дека малопродажбата треба да не затвора во недела.

Билјана Манева од Скопје е продавачка во приватна колонијална продавница каде работи 28 денови месечно. Во договор со нејзината колешка таа има право на две слободни недели во месецот.

Повеќе РСЕ