- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Зголемувањето на минималната плата ќе се одрази на бизнис секторот

Зголемувањето на минималната плата - Работник
298views

Зголемувањето на минималната плата ќе се одрази на текстилната индустрија, но и на сите фими кои работат со извоз на роба во странство, реагираат стопанствениците. Според нив, кога државата законски наметнува работодавачите да им даваат поголема плата на вработените , треба да добијат помош за своите бизниси, објави Телма.

Целосниот текст можете да го прочитате тука