- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Земјоделците ги повторија старите проблеми

Земјоделците - Работник
378views

Ниски откупни цени, нелојална конкуренција и непостоење на договорно производство се главните проблеми на земјоделците. Последниве десет години сликата за земјоделството не е ни малку светла, производните цени се зголемуваат, а откупните се намалуваат, велат од Националната федерација на фармери. Според нив, државата годинава потфрли со водоснабдувањето, па сушната година го намали квалитетот на производите од 50 до 70 отсто. 2019 година ќе ја заокружат како година со стари проблеми, објави АлсатМ.

Целосниот текст прочитајте го тука